• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Totality Therapy

 

Totality Therapy betreft een Body-Mind gerichte aanpak vooral gericht op zelf-ontdekking en zelf-onderzoek.


" Leer je terug te verbinden met je Bron-energie,
 terug naar jouw Natuurlijke Staat van Zijn... "

 

Het betreft een Innerlijke scholings-Weg voor zowel mannen als vrouwen.
Meer bepaald lichaamswerk dat zich specifiek richt op de intimiteit en het be-LEVEN van de innerlijke seksualiteit. Misschien -voor alle duidelijkheid- nog even vermelden dat we uit seksuele energie geboren zijn en dat juist dáár vaak onze diepste kweturen opgeslagen zitten!

 

" Een eerste sleutel om onze Vrouwelijke Natuur te leren kennen is de lichamelijke ervaring. Dit is de meest authentieke ervaring omdat zij de meest intieme gewaarwording is van ons Wezen. "


 

Totality Therapy of Seksuologisch Lichaamswerk combineert ademhaling, dynamische aanraking, beweging én communicatie met de intentie om het gevoel van Lichaams- en VOEL-bewust-Zijn te verdiepen en de sensuele gevoeligheid te ondersteunen en/of (terug) wakker te maken.


Seksuologisch Lichaamswerk kan een ondersteuning zijn naar meer aanwezig Zijn in het lichaam, en Bewust-Zijn van jouw (erotische en extatische) LEVENS-energie. Dit werk kan bijdragen tot diepe heling van emotioneel of fysiek trauma. Het kan ook ondersteunend werken bij seksuele schaamte of seksueel misbruik. Het helpt om behoeftes en verlangens beter te leren uiten en de intieme verbinding, met ons-Zelf en de ander te vegroten.

 

Voor vrouwen 

Aan de kern van dit werk voor vrouwen ligt een diepe zoektocht naar het (authentiek) Goddelijk Vrouwelijke en de wens om vrouwen te ondersteunen in hun proces van zelfontdekking dat leidt tot een toename van vrijheid, bevrediging en plezier.


De diepe kwetsing van de vrouwelijke energie heeft plaatsgevonden op het gebied van de seksualiteit. Seksualiteit is een deel van een bredere stroom van energie die zetelt in de buik. Deze stroom omvat onze passie, onze hartstocht om te leven, te scheppen en te genieten. In onze buik bevindt zich ons emotionele centrum. In de vrouwelijke energie is het emotionele lichaam gewond geraakt door veelvuldige agressieve aanvallen, vooral op seksueel gebied. Wat gebeurd er wanneer onze seksualiteit geschonden raakt door onvrijwillige (hongerige) seks of door voortdurend negatieve boodschappen over wie we zijn als vrouw, over ons lichaam of over onze 'imperfectie'?


De levenskracht die zetelt in onze buik geraakt gebroken. We verliezen het contact met onze Bron, met onze passie, én we verliezen het natuurlijk geloof en vertrouwen in onze eigen waardigheid en kracht. Vanwege het ontworteld en ontheemd zijn in onze onderste drie chakra's is het moeilijk onze diepste verlangens te doorvoelen, uit te spreken en te manifesteren. 


Wanneer we in onze seksuele energie gekwetst, vernederd, mishandeld of onderdrukt worden, laat dit diepe sporen na in onze Ziel. Ons basisgevoel van veiligheid wordt geschonden. Het ondergaan van seksueel geweld (of negatieve boodschappen over wie we zijn als vrouw) is één van de diepste pijnen die we als mens kunnen ervaren! 


Het proces van gewaar-wording van en in het lichaam, waarbij ook spanning, vastzittende emoties, verwondingen en oude patronen naar boven kunnen komen, behelst dit proces van trauma, schaamte, onwennigheid... en de diepe heling die hieruit voortvloeit. Door observatie gecombineerd met o.a. ademhaling, zelf-onderzoek en introspectie, gerichte communicatie en ‘bewust en respectvol’ aangeraakt worden is het mogelijk in deze 'verkrampingen' te leren ontspannen, in de diepte terug te leren aankomen en te leren voelen, om van daaruit naar een gezonde innerlijke seksualiteitsbasis te kunnen evolueren. Dit werk betreft een diep indalen in het lichaam.


Daarnaast  kan een BekkenBodemMassage bv. of een Yoni massage (ook bekend als het Yoni Ritueel in de Sexual-Awakening-Healing) een open gebied zijn voor lichamelijke gewaarwording en transformatie. In de yoni zit vaak heel veel pijn en verdriet opgeslagen. In zijn meest pure vorm omvat Seksuologisch Lichaamswerk vaak ook een massage van het hele lichaam, inclusief een vakkundige en zachte exploratie van de meest edele en Heilige delen van de vrouw.

 

Deze vorm van lichaamswerk/massage houdt in dat de genitale zone net zo professioneel en respectvol kan behandeld worden als alle andere delen van het lichaam. Het intieme karakter van deze massages kan aanzienlijk verschillen van andere massagevormen en therapeutische benaderingen elders, met name het werken met het gehele naakte lichaam.
Alhoewel beginners in dit werk nog kunnen exploreren met kleren aan!


Op de meest subtiele en speelse wijze wordt je door middel van zachte aanrakingen, zachte strelingen gepaard gaand met focused dieptewerk, naar die diepe stille plekjes in jezelf gebracht. Je wordt je steeds meer bewust van je lichaam, je bekkengebied, je Yoni, je baarmoeder... en je (her)ontdekt het Goddelijk Vrouwelijke in jezelf.  


Impliciet aan dit werk is het vertrouwen in je-Zelf, in de wijsheid van je lichaam, je grenzen en je wensen. Mijn rol is er één van getuige, gids, leraar & oermoeder, die RUIMTE creëert voor JOUW ontdekkingstocht en je eigen helings- en leerproces. Het lichaam van de vrouw heeft een wonderbaarlijk vermogen te herstellen van onbalans, ziekte en trauma’s en kan na herstel nog steeds enorm veel genot en gelukzaligheid ervaren.

 

 

" De vrouwelijke energie werd in het verleden op vele manieren ontkracht, zowel geestelijk als door lichamelijk geweld. Innerlijk heeft dat heel wat teweeg gebracht..." 

 

Voor mannen

Voor mannen bied ik een mix aan van diverse massagetechnieken, uit oa. de  Tantrische en Taoïstische massageleer, gecombineerd met actief ademwerk. Bedoeling is om jou met jezelf en het universum opnieuw te leren verbinden. Er kan o.a. gebruik gemaakt worden van de Inner Flute massage, die de nadruk legt op het openen van het hartgebied. Opnieuw contact maken met jouw gevoel, jouw kwetsbaarheid durven tonen en de zachtvrouwelijke energie in jezelf opnieuw leren toelaten is een fundamenteel onderdeel van jouw helings-Weg.

Mannen denken vaak dat ze aantrekkelijk worden door wat ze presteren of bezitten. Zoals vrouwen hun uiterlijk als troef willen inzetten, doen mannen dat met hun prestaties of bezittingen. Vanwege de heersende moraal over het ‘Man Zijn’, is het voor hen moeilijk openlijk emotioneel te zijn en zich door hun hart te laten leiden. Ook in mannen is de vrouwelijke energie onderdrukt geraakt. Veel gevoelige mannen voelen zich verloren en lijden aan zelftwijfel, angst en onbekwaamheid.

 

" Voor mannen is het belangrijk hun eigen lichaam terug te leren bewonen en te voelen dat zijn geliefd worden om wie ze 'Zijn' 
en niet om wat ze kunnen of wat ze aan status bereikt hebben... "

 

In contact met vrouwen zijn mannen vaak onzeker over hoe ze een vrouw het beste kunnen benaderen. Ze voelen zich thuis in hun hoofd maar vaak nog heel onzeker in de communicatie met een vrouw. Zich meer leren verbinden met hun gevoel is nog moeilijk, omdat het hen vaak afgeleerd werd tijdens de opvoeding. Mannen ervaren dikwijls het verlangen naar contact vanuit hun primaire gevoelens, de seksuele begeert in de buik. Het tussengebied van het hart en het gevoel is (vaak nog) een on-ontgonnen terrein. Het hoofd is actief, maar hart en gevoel zijn nog vaak 'frosen' gebieden.

 

Innerlijk ontwikkelde vrouwen ervaren dit als onprettig als de man emotioneel niet toegankelijk is en zij als vrouw niet werkelijk gezien wordt door hem. Vaak weten mannen niet hoe dit contact te bekrachtigen dan via hoofd en buik.


Contact maken met eigen gevoel en ervaren hoe emoties zich manifesteren in het lichaam is helend voor een man en brengt hen terug in contact met hun échte behoeftes en verlangens. Als het contact met het hart en gevoel zich herstelt, zal een man zijn zelf-bewustzijn en -vertrouwen kunnen uitstralen, wat vrouwen aantrekt en welke los staan van prestaties en succes!  


Concreet: dergelijke massagevormen vereisen heel wat bereidheid van jou, met name de bereidheid het streven naar een ejaculatie, los te laten... Ik leer jou terug vanuit jouw bekken te ademen, een vitaliserende ademhaling die jou helpt jouw lichamelijk plezier te vergroten, te versterken en te verlengen. Dit werk betreft een groeien in jouw emotionele en seksuele intelligentie. Grenzend aan niet ejaculerende orgasmen, behelst dit werk in zijn meest pure vorm een massage van het gehele lichaam (incl. bekkengebied).

Deze vorm van lichaamswerk/massage houdt in dat de genitale zone net zo professioneel en respectvol behandeld kan worden als alle andere delen van het lichaam. Dit met de bedoeling om jouw Lichaams- en VOEL-Bewust-Zijn te verhogen, NIET om seksuele pulsen uit te leven of seksueel uit te wisselen! Dit Sacrale werk betreft een eerbetoon aan wie  JIJ  bent, als man. Ook al kunnen de sessies als opwindend ervaren worden, het gaat erom hogere plateaus (vooral op energieniveau) te bereiken en niet te streven naar een seksuele ontlading. De behandeling benadert het ervaren van een zacht vrouwelijke energiestroom welke zich onderhuids opbouwt (van genitaal- naar hartsgebied) en die -voor mannen- nog van een ongekend niveau (kan) zijn...

Dit werk betreft de transformatie van een vulkanische beleving naar een oceanisch be-LEVEN (groeien in totaal Lichaams-Bewust-Zijn). Het is een manier voor mannen om helemaal aan te leren komen in hun lichaam, de intimiteit met zichzelf te versterken, weg van prestatiegerichtheid en elke vorm van iets fysiek terug willen geven... 

 

 

- - - O o O - - -

 


Elke interactie, zowel voor vrouwen als voor mannen, is afgestemd op diep VOELEN en diep voelend aanwezig Zijn in het lichaam. Het betreft een reis van aankomen, aangeraakt en geraakt worden, van zelf-ontdekking en zelf-onderzoek, van 'thuis-komen', wat niets te maken heeft met de 'primaire (ruwe) seks'. Terwijl gevoelens van opwinding opstijgen en volkomen welkom zijn, is het niet de bedoeling dat hier een happy-end plaatsvindt. 


Voor veel vrouwen is juist het kunnen ZIJN, zonder dat hen iets verplicht of gevraagd wordt daar op enige wijze op te reageren, die de grootste leermomenten oplevert. 


Voor mannen is het juist de bedoeling fysiek en emotioneel te leren ontvangen, zonder dat ze fysiek iets terug geven. Door de focus van 'presteren' en het 'fysieke geven' weg te nemen leren mannen op een zachte manier terug indalen in hun lichaam, de taal van de liefde te begrijpen en zich helemaal over te geven aan het gebeuren. 


Deze Tantrische rituelen zijn bedoeld om zacht en respectvol contact te leren maken met jezelf en je Innerlijke Bron van Wijsheid en Kracht. Bewust worden van wie je in oorsprong bent maakt dat je weer thuis komt in jouw lichaam, leert voelen in jouw bekken en leert liefhebben met een open hart!


Bij een eerste intakegesprek wordt besproken waar en hoe ik jou hierbij zorgvuldig en liefdevol kan begeleiden. 

Nieuwsbrief

Wens je regelmatig op de hoogte gehouden te worden van onze aanbiedingen, activiteiten en workshops?
Schrijf je dan hier in op onze nieuwsbrief.

CONTACTFORMULIER
Als u meer informatie wilt kunt u dit formulier invullen. Ik tracht het zo spoedig mogelijk te beantwoorden. Vult u alstublieft alle verplichte velden in.
Gelieve je naam in te vullen!
Gelieve je email adres in te vullen aub
Gelieve je telefoon- of gsmnummer in te vullen!
Gelieve je bericht in te vullen!

Contact


Nadine Dernaucourt

DE RUIMTE

Praktijk voor meer
'Adem-Ruimte' 


Ragestraat 38
9620 Zottegem (O-VL)
met parkeergelegenheid voor de deur
 
 
0493/50 49 49
 
 
 
   BTW: BE 0859.745.147