• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Groeigroep Hoog-GEVOEL-ligen

 

Zoals sommige mensen meer begaafd zijn dan gemiddeld, zo zijn er ook mensen die veel gevoeliger zijn dan gemiddeld.
We noemen deze personen hooggevoelige of hoogsensitieve personen.
Hoogsensitiviteit is geen ziekte of aandoening, maar een reeks kenmerken. Mooie en nuttige kenmerken (lees verder kwaliteiten) die heel lastig kunnen worden als je er niet op de juiste manier leert mee omgaan.


Helemaal van de kaart door één onvriendelijk woord. Totaal uit balans door druktelawaai en fel licht. Als hoog-gevoel-lige komt de buitenwereld overweldigend op je af, op een manier die andere mensen vaak niet begrijpen…


Elke dag komen er massaal veel prikkels op ons af. De meeste mensen kunnen deze enorme hoeveelheid filteren, maar door een sterk ontwikkeld zenuwstelsel neem je als hooggevoelige àlle prikkels in je op. Je kan niet selecteren. Hooggevoelige mensen pikken meer op dan alleen de woorden die worden gezegd. Ze pikken emoties en energieën op die rondom een persoon voelbaar zijn of energieën die worden uitgestraald door ruimtes en omgevingen. Als hooggevoelig persoon merk je daardoor meer subtiele nuances op in lichaamstaal en voel je makkelijk stemmingen aan. Je bent zintuiglijk gevoeliger. In vergelijking met anderen heb je meer tijd nodig om alle indrukken te verwerken. Als hooggevoelig persoon raak je sneller overprikkeld en daardoor makkelijk overstuur. Als hooggevoelig persoon ben je zo intens gevoelig dat het moeilijk is je af te grenzen… Hooggevoelige mensen zoeken over het algemeen meer de rust op.


Bij hooggevoelige personen reageren geest en lichaam sterk op impulsen van buitenaf. Hooggevoelige personen hebben torenhoge antennes voor mensen die bv. niet authentiek zijn. Verder is het zorgen voor anderen één van de vele kwaliteiten van een hooggevoelig persoon. Vaak merken HSP'ers al op wat je nodig hebt alvorens de hulpvraag wordt gesteld. Maar je hebt ook hooggevoelige mensen die helemaal opleven in het contact met dieren en de natuur, en dit contact verkiezen boven een veelvuldig contact met de medemens... Zo zie je maar, de ene hooggevoelige is de andere niet. Maar met de hierboven omschreven herkenningspunten zou er een wereld voor jou kunnen open gaan!


Omdat juist onze hooggevoeligheid ons in staat stelt informatie onder de juiste omstandigheden (= een rustige werkomgeving zonder een overmaat aan druk en kritiek en overdreven toezicht) beter en uitgebreider te kanaliseren, kan onze hooggevoelige kwaliteit een aanzienlijke bijdrage leveren aan onze samenleving. Door de positieve waardering hiervan, en door beter om te leren gaan met deze aangeboren kwaliteiten, zouden veel HSP'ers een gelukkiger geestelijk leven leiden!

 

 

"Eer en respecteer je hooggevoeligheid,
het is een geschenk voor ons allemaal...!!!"Hoewel de vrouw in de westerse wereld steeds meer ruimte aan het veroveren is, zijn de waarden en normen die in deze cultuur heersen toch nog steeds voornamelijk mannelijk.


Verschillende generaties vrouwen hebben bv. nooit geleerd naar hun innerlijke stem te luisteren en te vertrouwen op hun intuïtie en de wijsheid van hun lichaam (en hun baarmoeder). Veel vrouwen zijn nu al hun stem aan het 'terug' vinden door dagelijks bezig te zijn met de weg naar binnen.


Vrouwen komen nu al samen om hun ware identiteit rond Vrouw-Zijn te (her-)ontdekken en hun behoeften en verlangens te leren uitspreken.
Mannen komen steeds meer samen om hun ware versie van man-Zijn te leren kennen, wars van alle macho gedoe.
Samen leren we luisteren naar onze innerlijke stem. Wat een ver-ADEM-ing!


Vaak zijn het hooggevoelige mensen die hier als pionier mee aan de slag gaan.
Zij bezitten bepaalde deugden en kwaliteiten en bijzondere hoogsensitieve gaven.
Zij weten bv. precies of iets of iemand te vertrouwen is, of wat goed voor ze is, of voor onze planeet… Onbewust kiezen zij om boodschapper te zijn.
Ze leven vanuit een diep innerlijk Weten, vanuit een diepe verbondenheid met Het Al, vanuit een Natuurlijke Wijsheid, conform de Natuurlijke Wetten van het leven...


Deze mensen creëren een manier van LEVEN waar velen kunnen van leren.
Zij beschikken over een groot Natuur-bewustzijn en een natuurlijke integriteit.
Zij begrijpen de essentie van de fysieke natuur, de vissen, de lucht, de stenen, de rivieren, de vogels etc. Het is alsof hun ziel als het ware boven staat, en dwars doorheen alles voelt... (cfr. waarneemt). 


Deze mensen bezitten bijzondere fijngevoelige kwaliteiten, voelen alles wat met vibratie te maken heeft, het zijn potentiële healers die al dan niet bewust genezende energie kunnen genereren. Ze zijn met hun Natuur-bewustzijn uitstekend in staat het beest in de mens los te maken. Deze mensen raken de essentie aan alleen al door hun aanwezigheid.
Een aanwezigheid met een enorme impact.
De 'genezende wolk' gaat zelfs doorheen de telefoondraad.


Het zijn krachtige Zielen, vaak nog onvoldoende (h)erkend.

Deze mensen bezitten heel sociaal voelende en sociaal levende kwaliteiten.
Ze hebben het talent om contact met heel veel mensen te maken voorbij de grenzen van het leven, want voor hen is niet alleen deze werkelijkheid maar ook die andere werkelijkheid een leefbaar begrip.
Het zijn de mensen van de vernieuwing. Die bréken oude patronen
Zij vernieuwen voorbij de tijd! 
Zij besturen het schip niet, maar zij kunnen andere mensen wél wakker schudden
Ze resoneren op het begrip tijdloosheid.
Voor hen is de liefde samen aan tafel zitten en aan de slag gaan. Ze durven confronteren, ervaren, zich laten raken, en creëren op een menswaardige manier vruchtbare Bodem voor anderen...

 

" Onze huidige maatschappij heeft meer van deze 'bijzondere' mensen nodig,
het zijn zij die de dominant mannelijk overheersende energie
in evenwicht kunnen brengen... "

 


Herken jij jezelf hierin?
Twijfel je over jezelf, is je leven chaotisch, kost dátgene wat je doet jou té veel energie? 
Neem je prikkels op als een spons en kan jij je niet voldoende leegmaken of uitdrukken?

Als ervaringsdeskundige wil ik jou graag zorgvuldig en liefdevol begeleiden op dit Pad.


We werken in groep rond bepaalde thema's. Dit geeft kracht, schept verbondenheid, je voelt je niet meer alleen, je voelt je gesteund, erkend, geaccepteerd... Naast doelgerichte oplossingen en direct toepasbare tips leer ik jou op een constructieve manier omgaan met jouw fijngevoelige energie. Als snel zal je merken dat jouw hooggevoeligheid jou niet langer meer tot last is, maar jou juist helpt om meer kwaliteit uit jouw leven te halen!

 

 

Maak je graag deel uit van onze groeigroep voor Hoog-GEVOEL-ligen

De groei-avonden gaan door voor zowel mannen als vrouwen.
Nieuwe data zijn nog niet bekend.

 

Interesse in... mail ons...

 

...

Nieuwkomers zijn steeds welkom!!!

 

Aanvang: Socialiseren vanaf 19 uur, start om 19.30 uur.
                Eindstop wordt voorzien rond 21.30 uur.
Locatie: 'De Ruimte', Praktijk voor meer 'Adem-Ruimte', Ragestraat 38 te 9620 Zottegem
Deelnamekost: 20 euro pp. per avond... (incl. water, thee, zoethoudertje) 
Algemeen: Deze groeigroep start pas op met een minimum van 6 deelnemers!
Begeleidster: Nadine DernaucourtKom en verwelkom jouw Hoog-GEVOEL-ligheid, ik voel me verblijd met jouw komst!

Stuur ons een mailtje als je graag mee voelt met ons!
Zie hiernaast, 'Praktisch'... 'Inschrijving'... mail ons...

Nieuwsbrief

Wens je regelmatig op de hoogte gehouden te worden van onze aanbiedingen, activiteiten en workshops?
Schrijf je dan hier in op onze nieuwsbrief.

CONTACTFORMULIER
Als u meer informatie wilt kunt u dit formulier invullen. Ik tracht het zo spoedig mogelijk te beantwoorden. Vult u alstublieft alle verplichte velden in.
Gelieve je naam in te vullen!
Gelieve je email adres in te vullen aub
Gelieve je telefoon- of gsmnummer in te vullen!
Gelieve je bericht in te vullen!

Contact


Nadine Dernaucourt

DE RUIMTE

Praktijk voor meer
'Adem-Ruimte' 


Ragestraat 38
9620 Zottegem (O-VL)
met parkeergelegenheid voor de deur
 
 
0493/50 49 49
 
 
 
   BTW: BE 0859.745.147