• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Wie ben ik


Mijn naam is Nadine Dernaucourt.


Ik ben geboren op 5 december 1967 onder het sterrenteken boogschutter, ascendant kreeft.


Al snel groeide ik op, met een jongere zus, in een gezin waar gevoelens en emoties taboe waren.
Hard werken en geld verdienen stonden voorop.
Als kind werd ik heel vroeg meegesleurd in de zaak van mijn ouders.
Mijn kindertijd heb ik niet ten volle kunnen beleven.


Rond mijn twaalfde, kwam ik voor het eerst in contact met de energetische healingsmethodes van de Mahikari. Van toen al was ik ervan overtuigd dat er meer was dan wat ik toen zintuiglijk kon waarnemen. Dit maakte mij al snel tot ‘buitenbeentje’ van de familie.


De manier waarop mijn ouders mij alles voor deden, gaf mij niet altijd een fijn gevoel.
Ergens diep vanbinnen wilde ik intens en gelukkig leven, alleen... hoe?


Via mijn eerste huwelijk vond ik dat intens geluk niet.
In mijn zoektocht naar Liefde kwam ik een hoop tekort…
Ik had niet door dat ik vooral de pijn lief had, in plaats van de liefde...
Ik kon vooral niet zijn wie ik wilde zijn, en dat was een Liefde-Volle vrouw!


" Ik heb de pijn van fysieke agressie, seksuele agressie, verbale agressie en emotionele agressie gekend en ervaren... "Toen mijn relatie op de klippen liep stortte ik mij alsmaar meer in mijn werk. Gevoelens tonen en mij kwetsbaar opstellen was toen helemaal nog niet aan de orde.


Naast mijn job als directiesecretaresse, startte ik als verzekeringsmakelaar. Het viel mij op dat ik in de vele contacten met mensen vaak fungeerde als vertrouwenspersoon en sociaal bemiddelaar. Tien jaar later stopte ik met beide activiteiten om mij volledig te focussen op een eigen horecazaak. Ook in mijn horecazaak was ik voor veel mensen een luisterend oor. Nog meer zelfs... in die tijd kwamen mensen al met hun intiemste vragen rond seksualiteit en relaties naar me toe.


Ik leefde nog heel sterk naar buiten gericht. Het interesseerde mij vooral te weten wat er in mensen leeft, wat hen beweegt. Maar aan mezelf toekomen, dat leek nog veraf!


Uiteindelijk kreeg ik de rekening gepresenteerd voor mijn jarenlang 'presteren', BURN-OUT. 
Zowel lichamelijk als psychisch was ik opgebrand. 
Deze crisis, diepe pijn, dwong me om naar binnen te gaan. 


En hier begint de intense innerlijke reis...- - - O o O - - - 

 

 

Eerst startte ik met een vierjarige opleiding als Transpersoonlijk (Spiritueel) Psychotherapeut.

Praktijk ‘De Ruimte’ werd geboren.
Ze stond ook symbool voor de ruimte die ik als kind nooit kreeg en die ik ook nooit eerder voor mezelf nam, laat staan ze diep in mij te voelen...


Wat begon als psychotherapie ontwikkelde zich gaandeweg tot een intense, spirituele zuivering en verdieping. Ik ervoer een sterke roep in mijn hart om me bezig te houden met levensvragen, spiritualiteit en seksualiteit, maar op gevoelsmatige en niet zozeer intellectuele manier.
Intellectueel voedsel kon mijn honger naar Zingeving en Liefde niet meer stillen.
Mijn proces 'in wording' ging door...


Een verdieping welke liep langs smalle, donkere kronkelige wegetjes,
soms met vreugde en plezier, 
soms met levensontwrichtende tegenslagen en
gevoelens van verborgen en onderdrukte pijn, verdriet en onmacht...
Crisis na crisis heb ik tot in mijn diepste Wezen, menselijke emoties ervaren en waargenomen.

 

" Mijn ogen hebben gehuild,
mijn hart heeft gedeeld, gevoeld, doorvoeld... 
ik heb geknield, gezien en ervaren... "Dankzij diverse opleidingen, cursussen, bijzonder fijne mensen die op mijn Pad zijn gekomen, 
leerde ik mij steeds verder bevrijden van destructieve en negatieve patronen.
Mijn verkrampte lichaam ontdooide langzaam.
Er kwam steeds meer 'ADEM-RUIMTE'...


Ik kwam in contact met de intuïtief heldervoelende vrouw in mezelf, die wilt doordringen tot de kern van het Leven, die wilt leven vanuit haar buik, en voelen en begrijpen met haar hart en niet alleen met haar hoofd. Ik leer alsmaar meer zaken te 'herkaderen' wat vaak gepaard gaat met - niet in woorden te omvatten - energetische verschuivingen...
Ik begrijp mezelf steeds beter en ik ga alsmaar beter om met mijn aangeboren
hoog-ge-VOEL-lige kwaliteiten
.


Het naar buiten brengen van deze fijngevoelige kwaliteiten en de helende kennis waarover ik beschik voelt nog steeds als 'aftasten' en 'afschermen' voor de wereld. En tegelijk voel ik dat ik ze naar buiten 'moet' brengen, dat ik wil gaan leven vanuit de Ziel die ik ben! 


Het elke dag werken vanuit deze fijngevoeligheid ervaar ik steeds meer als een gave... Ze wordt mijn sterkte en mijn kracht! Van daaruit begeleid ik dagelijks mensen die energetisch en lichamelijk helemaal in de knoop zitten!
- - - O o O - - - Na een tweede relatiebreuk ging ik heel diep. Ik verloor niet alleen mijn woning, maar ook mijn praktijkruimte en mijn inkomen. 
Ik heb geleerd en begrepen wat het is om los te 'moeten' laten, om afscheid te nemen en om te accepteren...  


Vanuit een sterk en diep verlangen, en de bereidheid een diepere Waarheid in mij te volgen, startte ik opnieuw met een praktijk in Zottegem. Stapsgewijs ontwikkelde ik mijn eigen manier van werken : diepte-werk, energetisch en lichaamsgericht, vanuit een integer en liefdevol hart.  


Ik assisteerde in diverse (groei-)groepen en mocht met menig grootmeesters samenwerken.
Ik leerde al snel dat communiceren vanuit mededogen de meest authentieke manier is om te groeien en contact te krijgen met de ander.  


Als energetisch lichaamswerker heb ik mijn persoonlijke ervaringen, gerijpte kennis en vaardigheden van jaren intensief werk gebundeld onder de vorm van doe-gerichte VOEL-trainingen en therapiesessies.


In deze periode heb ik een innerlijke beweging gemaakt, van gewonde heler naar een liefdevol spiritueel leraar, mild en vol begrip voor onze menselijke emoties. Ik ervaar mezelf als een gepassioneerd bezielde vrouw die de pijn in zowel mannen als vrouwen durft te benoemen. Die pleit voor een samenwerking tussen de mannelijke en de vrouwelijke energie. Die mee werkt aan een herdefiniëring én de ontsluiering van alle taboes die nog steeds rusten op de terminologieën 'seksualiteit en intimiteit'.  

 

 - - - O o O - - -
En toen kwam Tantra op mijn pad... 

Nietsvermoedend dat er zoveel meer was dan wat ik toen kende, sloeg ik deze weg in om te leren over de Liefde en mijn werk en relaties meer diepgang te kunnen geven.

 

" Mijn verlangen is groot om vanuit het Pad van de Hogere Liefde én de Heilige seksualiteit... dátgene wat op mijn Weg komt, op authentieke Wijze te bevruchten en zo mee te werken aan een 'Goddelijke Wereld'..."

 


Mijn twaalf jaar praktijkervaring, mijn vele studie-jaren, assistentie in menig groepen, opleidingen, cursussen, trajecten, ook inzake Tantra en de kracht van het ‘Heilig Vrouwelijke’, brengen mij bij een diep weten dat we in een tijd leven waar de vrouwelijke energie in beide seksen -zowel in mannen als in vrouwen- mag ontwaken.  

'Steeds meer mensen voelen de roep om te leven vanuit hun Ziel en te luisteren naar hun Hart. Ook ik voel dat diepe verlangen naar een andere realiteit, één die gegrondvest is op eenheid, op de waarden van het hart, gemeenschappelijkheid, broederschap, zusterschap. Het lijden op aarde van zowel mens als natuur vraagt om een ingrijpende bewustzijnsverandering' aldus Pamela Kribbe, die mij rijkelijk inspireert met haar boek 'De Verboden Vrouw spreekt'.
Het gaat hem vooral om de energetische verschuivingen die al merkelijk voelbaar worden!Door de wereld van de Tantra binnen te treden leer ik steeds meer mijn pure en
zuivere Zijns-Seksualiteit
 te ontdekken!
Een pad dat mij inspireert, en leidt naar een Hogere vorm van Liefde, van LEVEN. 
Een andere levens-Wijze… een manier van leven en van liefhebben die vervullender is,
die vertrekt van binnen-uit,
vanuit aanwezig Zijn in het moment en ‘VOELEN’.
Genieten van mijn lichaam, genieten van mijn Vrouw-Zijn
genieten van de stille RUIMTE, diep in mij...
Een geheel nieuwe wereld van warmte, intensiteit, sensualiteit, subtiliteit... 
zachte vrouwelijkheid in combinatie met een hartgedragen liefdevolle mannelijkheid... 
krachtig en zacht
... met warm geflambeerde mildheid...
wat mij bij liefdevolle diepe versmeltingen brengt en intense eenheidservaringen met mezelf én de ander!

 

- - - O o O - - - 

 Mijn kennis draag ik steeds verder uit...
Het voelt voor mij als een hele uitdaging om in een wereld van dominantie en overmatig mentaal georiënteerde mannelijke energie, een 'andere intentie' te gaan geven aan de - voor mij althans - nog 'oude' energieën die voornamelijk gebaseerd zijn op angst, ego en dwang. Een eerherstel van de vrouwelijke energie is aangebroken, de poorten tot het hart, het gevoel en de intuïtie mogen zich verder openen.


Als ervaren hulpverlener ben ik gaan inzien dat de medische wetenschap, in combinatie met de wijsheid van ons hoofd en ons hart, inderdaad een krachtig medicijn is. En, dat we ze allebei nodig hebben, zoals we ook onze linker en onze rechter hersenhelft nodig hebben, is zéker!
Wijsheid die niet alleen zorgt voor meer evenwicht in onszelf, maar die ons ook bekrachtigt in onze relaties, zowel op politiek als op maatschappelijk-sociaal niveau!

 

Sedert december 2015 verblijf ik op een nieuwe locatie alwaar ik mijn coaching- en massagepraktijk heb omgetoverd tot een Baarmoederlijk Goddelijke Ont-moet-ings-Ruimte.  
Intussen stippel ik mijn weg als leerling/leraar verder uit...  
... en bekwaam ik mij gaandeweg verder in Sacraal Lichaamswerk.
Wat leidt tot het werkelijk contact maken met de Vrouw diep in mij, en het intens diep ervaren en begrijpen van mezelf en mijn lichaam.


Hoe ik werk, en wat 'groeien in LICHAAMs-en VOEL-Bewust-Zijn' voor mij betekent, kan je terug vinden op deze totaal vernieuwde website. Voor mij allemaal ingangspoorten "terug naar onze Natuurlijke Staat van ZIJN".


Ik heb begrepen waarom ik hier ben.
Als hoog-ge-VOEL-lige vrouw geloof ik dat ik hier ben met een missie. 
Voor mij één van Lichtbrenger: het Licht dat zichzelf laat zien door de kracht van de intentie...
Door dit Licht in de praktijk te brengen kunnen we terug in contact komen met de directe ervaring van het Heilige in ons. Voor mij de terugkeer naar dátgene wat ons ten diepste beweegt... !


Kenmerkend zijn mijn constante zoektocht, mijn leergierigheid, mijn daadkracht, mijn doorzettingsvermogen, mijn oprechtheid, mijn openhartigheid en 'mijn oer-oude roots' volgend...!
 

Ik voel mij gezegend en innerlijk vervuld met het Sacrale werk dat ik mag uitdragen. 
Dankbaar om vanuit nederigheid mijn ervaringen te mogen delen, te mogen doorgeven en te mogen onderwijzen 'onder Wijzen'...
nodig ik jou uit...

WELKOM
mooie Ziel die je bent, in mijn Praktijk!

                                                                                     Nadine

Nieuwsbrief

Wens je regelmatig op de hoogte gehouden te worden van onze aanbiedingen, activiteiten en workshops?
Schrijf je dan hier in op onze nieuwsbrief.

CONTACTFORMULIER
Als u meer informatie wilt kunt u dit formulier invullen. Ik tracht het zo spoedig mogelijk te beantwoorden. Vult u alstublieft alle verplichte velden in.
Gelieve je naam in te vullen!
Gelieve je email adres in te vullen aub
Gelieve je telefoon- of gsmnummer in te vullen!
Gelieve je bericht in te vullen!

Contact


Nadine Dernaucourt

DE RUIMTE

Praktijk voor meer
'Adem-Ruimte' 


Ragestraat 38
9620 Zottegem (O-VL)
met parkeergelegenheid voor de deur
 
 
0493/50 49 49
 
 
 
   BTW: BE 0859.745.147