• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

BekkenBodemMassage


In ons bekkengebied worden heel vaak, vanuit onze jeugd en opvoeding, overtuigingen, angsten en blokkades opgeslagen. Daardoor kan het ontstaan dat we als vrouw, niet aanwezig durven te zijn in ons bekkengebied en op die manier minder makkelijk toegang hebben tot ons zelfvertrouwen, onze spontaniteit, onze speelsheid en onze seksualiteit. 


"... Het anker in onze buik is wankel..."In ons dagelijks leven zijn we gewend om veel tijd en energie te besteden aan zaken die buiten onszelf liggen. Onze aandacht is vaak gericht op de buitenwereld en niet op ons innerlijk landschap. We zijn geneigd de signalen van ons lichaam met ons hoofd onder controle te houden. Het contact met ons lichaam wordt minder bewust. Er wordt nog weinig vanuit de buik waargenomen, geleefd laat staan intuïtief gevoeld! Sommige vrouwen zitten energetisch helemaal in de knoop en voelen zich quasi helemaal afgesneden van hun lichaam. Hierdoor kunnen zich voornamelijk lichamelijke en geestelijke klachten ontwikkelen. Ook geraakt de verbinding met hun levendigheid en hun vitale bekken-bodem-kracht verloren! Een groot deel van de (ouder wordende) vrouwen doet zichzelf tekort door niet aan deze alarmbel te trekken!

 

Welke vrouw heeft niet met bekkenbodemproblemen te maken?
Incontinentie, ontlasting, vaginisme, pijn bij het vrijen, niet tot een orgasme kunnen komen, sexueel of ander trauma in het gebied van het bekken...
We blijven met de klachten rondlopen. Slechts een kwart van de vrouwen die behoefte heeft aan hulp bij seksuele problemen vraagt ook daadwerkelijk om hulp. Uit schaamte of omdat ze denken dat het erbij hoort of ‘omdat het nog meevalt’. Bekkenbodemklachten gaan echter niet vanzelf over, ze worden wel erger! Hierbij wil ik een oproep doen aan alle vrouwen, om mee te werken aan de bekendheid en de bespreekbaarheid van dit 'verborgen vrouwenleed'...!Hoe verloopt een BekkenBodemMassage? 

Een BekkenBodemMassage is een zachte intensieve massage van het gehele bekkengebied. Een proces van zelf-onderzoek en zelf-ontdekking waarbij je, stap voor stap, in je bekken indaalt, bij je zelf-vertrouwen (terug) komt en bij je elasticiteit, beweeglijkheid, toegankelijkheid, intimiteit, spontaniteit, speelsheid, sensualiteit en innerlijke seksualiteit. Bekkenbodem en seksualiteit zijn nauw met elkaar verbonden. Zonder seksualiteit zou de mens immers niet bestaan. Seksualiteit is voor zowel vrouwen als mannen van belang, maar het bekken en de bekkenbodemspieren krijgen vrijwel nooit aandacht. Om onze emotionele en seksuele beleving te verbeteren is ontspanning van de spieren in dit kwetsbare gebied heel belangrijk.

 

In deze therapeutische massage werk ik door middel van zachte bindweefselmassage. Ook het stretchen, wiegen en rollen van billen, heupen, benen en bekken worden onder de aandachte gebracht. Het subtiel en zacht masseren van de liezen, heupen, de bekken-randen en de bekkenbodem (het perineum) geeft een ongelooflijke diepe ontspanning en verbetert vooral de doorbloeding in het bekken. Het 'thuis komen' in je bekken kan zich herstellen en de sensuele gevoeligheid kan terugkeren.
Het spreekt voor zich dat ik deze vorm van massage als therapeut aanbied. Het samen neerzetten van een Heilige veilige ruimte, waarbij wederzijds respect voor eenieders wensen en grenzen voorop staat, is essentieel bij deze vorm van massage. 

 

Een diepgaande massage die blokkades in- en rond het bekkengebied zachter kan maken en opnieuw laten smelten. De behandeling, toegepaste 'manipulaties' en diepte-massage zijn NIET bedoeld om seksuele pulsen uit te leven. De bekken-bodem wordt nét zo professioneel en vakkundig behandeld als alle andere delen van het lichaam. Het gaat hier in eerste instantie over groeien in Lichaams- en VOEL-Bewust-Zijn... weg van doelgerichtheid, met de focus op aankomen en diep indalen in je buik en in je bekken. Gedurende de sessie is de aanraking eenvoudig, je ontvangt en je geeft je over aan het gebeuren.

 

Vrouwen kunnen zowel de externe als de interne massage ervaren om de verbinding en levendigheid in de vitale voortplantingsorganen te ondersteunen. De externe massage legt het accent op de beenderstructuur, fascia en ligamenten van het bekken met als doel het bekkenbodemgebied losser en beweeglijker te maken. Het interne werk (het Yoni ritueel) vindt allereerst plaats in overleg... en is zacht, subtiel en nauwkeurig. Het heeft als doel het gebied terug vrij te maken van blokkades en beperkingen waardoor er meer gevoel, sensatie en ontspanning in de organen en zachte weefsels van het bekkengebied kan worden beleefd.

 

Mijn manier van aanraken is gedisciplineerd, betrouwbaar en neutraal. Ze wordt ondersteunt door middel van de adem, zachte aanrakingen gepaard gaand met focused diepte-werk. Daarnaast leer ik jou terug te communiceren vanuit je bekken onder de vorm van zelf-onderzoek en introspectie. Ik ga respectvol om met jouw grenzen en comfortniveau, en probeer contact te maken met de innerlijke stem van jouw lichaam. Op die manier kan het voor jou duidelijk worden wat er zich vanbinnen afspeelt. Ik nodig je uit om moed te verzamelen en naar de stem van jouw baarmoeder te leren luisteren, die zowel jezelf als jouw lichaam kan begeleiden naar geestelijke, emotionele, spirituele en lichamelijke genezing. Ze jou altijd de richting wijzen die je uit kan gaan.

 

Op puur fysiek niveau, kan de BekkenBodemMassage helpen bij veel kwesties waaronder chronische spanning, aanhoudende bekkenpijn, vaginisme, wegblijven van- of pijnlijke menstruatie, seksueel trauma, verminderde sensatie/gevoeligheid... Dit werk biedt vrouwen een kans om zichzelf terug te leren voelen, zowel vanbinnen als vanbuiten.

 

Op psycho-emotioneel niveau is dit werk groots. Het kan helpen bij het transformeren van de relatie van de vrouw met dát deel van haar lichaam dat in veel gevallen geassocieerd is met imperfectie, trauma, angst of schaamte. De combinatie van een positieve neutrale (lees ook gezonde!) aanraking, ontspannen communicatie en een gevoel van 'welkom gegeten worden' creëert veiligheid voor de vrouw om de relatie met haar voortplantings- en seksuele lichaam te versterken, en haar opnieuw te leren verbinden met haar innerlijke seksualiteit en haar gewaarwordingen. 

 

Tot slot neutraliseert een BekkenBodemMassage zowel spanning als schaamtegevoelens en kan ze jou een gevoel van eenheid en wel-bevinden terug bezorgen!- - - O o O - - - 

 


Deze 'werkvorm' kent zijn oorsprong uit de Tao-Tantra

Binnen de Tao van de vrouw zijn dit allemaal ingangspoorten om te werken aan een betere intimiteit met jezelf en de terugkeer naar jouw Natuurlijke staat van Zijn. Intimiteit is belangrijk, zowel de intimiteit met jezelf als de intimiteit met de ander, in relatie. Bewust worden van wie je in oorsprong bent maakt dat je weer thuis komt in jouw lichaam, leert voelen in jouw bekken en leert liefhebben met een open hart! 

 

Als verdere verdieping van deze massagevorm kunnen een Kashmirische Tandave Massage of een Sexual-Awakening-Healing aanvullend zijn. Eénieder die de kracht van seksuele energie heeft ontdekt en er energie uit put, is stralend, creatief en aanstekelijk levendig. Meesterschap in je seksuele energie is voor zowel vrouw als man belangrijk! 

 

Deze massage wordt gegeven op een comfortabele voorverwarmde massagetafel. Ik werk met natuurlijke amandelolie die lekker opgewarmd wordt.  

 

 

 Jouw lichaam is de tempel van de Ziel,
en jouw emoties zijn de sleutels...
het is zo belangrijk jou helemaal thuis te voelen in jouw 'huis'... "     
                                                                                                               OSHO

Nieuwsbrief

Wens je regelmatig op de hoogte gehouden te worden van onze aanbiedingen, activiteiten en workshops?
Schrijf je dan hier in op onze nieuwsbrief.

CONTACTFORMULIER
Als u meer informatie wilt kunt u dit formulier invullen. Ik tracht het zo spoedig mogelijk te beantwoorden. Vult u alstublieft alle verplichte velden in.
Gelieve je naam in te vullen!
Gelieve je email adres in te vullen aub
Gelieve je telefoon- of gsmnummer in te vullen!
Gelieve je bericht in te vullen!

Contact


Nadine Dernaucourt

DE RUIMTE

Praktijk voor meer
'Adem-Ruimte' 


Ragestraat 38
9620 Zottegem (O-VL)
met parkeergelegenheid voor de deur
 
 
0493/50 49 49
 
 
 
   BTW: BE 0859.745.147